Despre noi

Les Arts este o întreprindere socială înființată în anul 2021 prin Programul Operațional Capital Uman. Activitatea principală a societății, conform actului constitutiv al societății, este aceea de producție de confecții textile, activitate desfășurată în baza codului CAEN 1392 – Fabricarea de articole confecționate din textile. Produsele finite rezultate în urmă realizării activității sunt lenjeriile de pat.

Les Arts este un proiect exclusivist ce se adresează în general clienților pretențioși. Piața de consum din domeniul confecțiilor este deja saturată cu produse ieftine și de proastă calitate, majoritatea importate din țările asiatice. Les Arts vă propune o gamă de produse de top în domeniul lenjeriilor de pat.

Lenjeria de pat este un produs indispensabil în orice locuință, fie că vorbim de casă de locuit, pensiune, hotel sau chiar spital. Fiecare om, familie, are în casă cel puțin o lenjerie de pat. Este un produs folosit zilnic, cu o durată de viață lungă. Principiul Les Arts este de a se axa pe o gamă restrânsă de produse, însă de o calitate superioară pentru a se putea plasa deasupra concurenței din domeniu.

De ce întreprindere socială?

Economia socială joacă un rol esențial în economia europeană combinând profitabilitatea cu solidaritatea, creând locuri de muncă de bună calitate, consolidând coeziunea socială, economică și regională, generând capital social, promovând cetățenia activă, solidaritatea și un tip de economie care acordă prioritate oamenilor, sprijinind dezvoltarea durabilă și inovarea socială, tehnologică și de mediu.

Întreprinderile din sectorul economiei sociale, cum este și cazul Les Arts, se caracterizează printr-o implicare personală puternică a membrilor săi în conducerea societății și prin absența scopului fundamental al organizațiilor economice tradiționale, deci obținerea unui profit. Datorită modului specific de a face afaceri, care asociază performanța economică, funcționarea democratică și solidaritatea în rândul membrilor, aceste organizații contribuie la punerea în aplicare a unor obiective comunitare, în special în domeniile ocupării forței de muncă și a coeziunii sociale.

Astfel, cumpărând produsele Les Arts, contribuiți la susținerea persoanelor vulnerabile. Les Arts donează anual 90% din profit către
organizațiile nonguvernamentale care se implică în ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Totodată, cumpărând produsele Les Arts, susțineți economia românească în dauna produselor fabricate în țările asiatice, precum China.

De ce Les Arts?

În primul rând pentru că ne pasă…

Ne pasă de consumul de energie...

Les Arts a pornit cu un capital de aproximativ 100.000 de euro, bani investiți în echipamente de ultimă generație, la standarde europene și cu un consum redus de energie, contribuind astfel la dezvoltarea unei economii durabile.

Ne pasă de clienți...

Materialele folosite de Les Arts în procesul de producție sunt de înaltă calitate, conferind clienților garanția lucrului bine făcut, de durată și care satisface și cele mai fine pretenții.

Ne pasă de cei nevoiași...

Am înființat și un centru de colectare a lenjeriilor uzate. Acestea vor fi refăcute de către Les Arts și donate ulterior persoanelor sărace, azilelor de bătrâni sau celor care au nevoie. Nu arunca lenjeria veche! Dacă poate fi refăcută, poți să o aduci la noi. Și tu poți ajuta!

Ne pasă de mediul înconjurător....

Pentru că nimic nu se aruncă, ci totul se refolosește, resturile de materiale rămase în urmă producției Les Arts vor fi folosite în cadrul atelierelor de lucru drept materie primă pentru cei ce vor învăța meseria de confecționer.

De ce e bine să cumperi din România?

  • Vei fi surprins de orginalitatea, calitatea și creativitatea produselor românești, iar prețul este cel mai adesea unul competitiv.
  • Contribui în mod direct la menținerea și crearea de locuri de muncă, și mergând mai departe, la creșterea contribuțiilor la buget, deci a educației, culturii și sănătății din România. Sau altfel spus, susții transformarea României în locul acela de care ești mândru și din care românii nu vor mai dori să plece.
  • Susții mărcile românești, dar și brandurile internaționale care aleg să investească în producția din țara noastră.
  • Faci din România un loc atractiv pentru potențialii investitori și redai încrederea în potențialul țării.
  • Fabricat în Romania poate deveni un ambasador la fel de bun ca și sportul , cultura sau medicina.